Energija i dekorativna rasvjeta

Ima li šta bolje nego nakon napornog radnog dana doći kući u jedan potpuno novi svijet koji vas obnavlja, puni energijom i inspiriše? Ili još bolje, imati takav prostor na svom radnom mjestu?Ako želite promjenu u svom životnom ili radnom prostoru, a nemate novaca za preuređenje, dovoljno je iskoristiti mogućnosti koje vam daje osvjetljenje u boji.

Dokazano je da boje utjiču na raspoloženje i ponašanje ljudi. Boje su podijeljene na dva tona, a to su topli i hladni tonovi. Topli tonovi, poput crvene, narančaste i žute može pozitivno na energiju prostora i ljudi, dok hladni tonovi kao što su plava, zelena i ljubičasta su uopšteno zaslužni za stvaranje tihe i relaksirajuće atmosfere. Boje su izuzetno bitne, koliko za nase raspoloženje, toliko i za naše zdravlje. Boja utjiče na emocije te na rad srca i moždanih valova. Pametno korištenje boja zahtijeva razumijevanje fizikalnih svojstava svjetlosti i boja te kontrasta.

Pri odabiru rasvjete, važno je da se cijeli prostor uzme i obzir – od njegove veličine, visine a pogotovo namjene. Isto tako, jako važan aspekt prilikom izbora rasvjetnih tijela je i energija samih osoba koje će boraviti u prostoru. Boja rasvjetnih tijela samo je jedan od mnogih različitih elemenata koji su uključeni u dizajn interijera. Ona nije nužno jedino što je potrebno da bi prostor zaživio bojom, treba imati na umu i druge elemente kao što su raspored namještaja, teksture i oblike kako bi se stvorio prostor koji vizualno privlačan u svim aspektima.

Izaberite neku od predloženih LAMPI ili LUSTERA iz naše ponude i stvorite ambijent kakav vam je potreban!